طلاق توافقی چیست و مراحل آن چیست؟
طلاق توافقی نوعی از طلاق است که همانطور که از اسم آن آشکار است منوط به توافق زن و شوهر(زوج و زوجه) در تمام موضوعات زندگی مشترک و حضور هر دوی آنها در تمام مراحل رسیدگی است.
موضوعات مورد توافق زوجین برای طلاق توافقی
مهریهی زن، نفقهی زن، اجرتالمثل زن، حضانت فرزند مشترک، قرار ملاقات فرزند مشترک و سایر توافقات؛ نکنهی مهم درخواست طلاق توافقی آن است که زن و مرد باید در خصوص کلیهی امور مالی و غیرمالی خود باهم توافق کنند. پس از اینکه زوجین در امور مشترک به توافق رسیدند، وکلای ایشان مراحل قانونی طلاق توافقی را انجام میدهند.
مدارک لازم برای درخواست طلاق توافقی: کارت ملی، شناسنامه، سند ازدواج (عقدنامه) زوجین
مراجعه به دفتر ثبت ازدواج و طلاق
در این مرحله گواهی عدم امکان سازش صادر شده است. لازم به ذکر است که این گواهی سه ماه اعتبار دارد. یعنی طرفین فقط تا سه ماه فرصت دارند که با مدارک لازم به یکی از دفاتر ثبت ازدواج و طلاق مراجعه کنند و اگر این مدت سپری شود اعتبار این گواهی و کلیهی توافقات فیمابین زوج و زوجه از بین خواهد رفت. پس از صدور گواهی عدم امکان سازش، در صورتی که زوجه باکره باشد باید در ضمن توافقات، به این امر اقرار کند و قبل از اجرای صیغهی طلاق با مراجعه به پزشکی قانونی گواهی سلامت بکارت بگیرد. ولی اگر باکره نباشد (مدخوله باشد) ضمن اینکه در توافقات بر این امر اقرار کرده، باید آزمایش خون داده و گواهی عدم بارداری بگیرد در این مرحله زوجین با در دست داشتن گواهی عدم بارداری و قطعیت گواهی عدم امکان سازش متفقا میتوانند به هریک از دفاتر ثبت ازدواج و طلاق مراجعه و نسبت به اجرای رأی طلاق اقدام کنند و صیغهی طلاق در خصوص آنها جاری خواهد شد.
طلاق غیابی
در مواقعی که زوج و زوجه برای مراجعه به دفتر ازدواج و طلاق با هم همکاری نکنند، هرگاه زوج در مهلت مقرر به دفتر رسمی ازدواج و طلاق مراجعه و گواهی عدم امکان سازش را تسلیم کند، در صورتی که زوجه ظرف یک هفته در دفترخانه حاضر نشود سردفتر به زوجین اخطار میکند برای اجرای صیغهی طلاق و ثبت آن در دفترخانه حاضر شوند. در صورت حضور نیافتن زوجه، صیغهی طلاق جاری و پس از ثبت به وسیلهی دفترخانه مراتب به اطلاع زوجه میرسد
طلاق بنا بر درخواست زن
این نوع از طلاق همانگونه که از اسم آن پیداست فقط به تقاضای زوجه شکل می گیرد؛ در این نوع از طلاق زوجه می بایست طبق قانون دارای شرایط مندرج در ماده 1130 ق.م باشد تا حق طلاق داشته باشد البته اگر هیچ کدام از شرایط مندرج در این ماده وجود نداشته باشد باز هم می شود تقاضای طلاق را داد و حکم طلاق را گرفت. در حقیقت تشخیص عسر و حرج زوجه با علم قاضی شعبه است نه صرفاً بدلیل شرایط مندرج در ماده 1130 ق م. سایر مراحل این نوع از طلاق شبیه طلاق توافقی است.
طلاق بنا بر تقاضای شوهر
این
نوع از طلق با تقاضای شوهر شکل می گیردو شوهر می باست تکلیف خویش را نسبت
به حق و حقوق زوجه از قبیل مهریه، نفقه، حضانت و ... مشخص نماید. سایر
مراحل این نوع از طلاق شبیه طلاق توافقی است.
توجه: طلاق و جدایی امری پسندیده نیست و هیچ دینی مردم را به طلاق و جدایی توصیه نمی نماید ما هم قصدمان صلح و آشتی مابین زوجین است و آنرا توصیه می نمائیم اما اگر سازش امکان پذیر یست فقط به آدرس کانال ها به آدرس های زیر پیام دهید. خوشبختانه مهم نیست که شما در کدام شهر ایران هستید زیرا ما پرونده شما را تقبل و امورات شما را در سریعترین زمان و به نحو احسن انجام دهم.
لطفاً برای ارائه خدمات تایپ و عریضه نویسی صرفاً به لینک های زیر در پیام رسان های گپ، ایتا، روبیکا و تلگرام پیام دهید .
۰۹۳۶۰۷۳۵۰۸۱📱
لینک کانال گپ👇
https://gap.im/arizehnevisi
آیدی مدیر کانال گپ👇
https://gap.im/Mahmoud55900
لینک کانال ایتا👇
https://eitaa.com/ArizehNevisi
آیدی مدیر کانال ایتا👇
https://eitaa.com/Mahmoud55900
لینک کانال روبیکا👇
https://rubika.ir/ArizehNevisi
آیدی مدیر کانال روبیکا👇
https://rubika.ir/Mahmoud55900
لینک کانال تلگرام👇
https://telegram.me/ArizehNevisi
آیدی مدیر کانال تلگرام👇
https://t.me/Mahmoud55900